Monika Mazur

jako JULIA - córka Brygidy w spektaklu SELFIE.com.pl

Mimo trzydziestki na karku, całym jej życiem są książki, nie ma znajomych, nie ma facebooka, nie ma chłopaka, nigdy nie zrobiła sobie selfie… Od lat umawia ją na randki, jednak wszystkie dotychczasowe skończyły się rozczarowaniem. Julia ma dość. Ucieka w świat książek.

 

Biografia

ur. 5 czerwca 1991 we Wrocławiu) – polska aktorka filmowa, telewizyjna i teatralna, prezenterka programu Lajk! w TVP2.

Zadebiutowała na szklanym ekranie w 2005 roku (jeszcze jako nastolatka), za sprawą serialu Biuro kryminalne. Od 2014 roku gra w nagradzanym Telekamerami serialu Na sygnale, w którym wciela się w rolę Martyny Kubickiej.

W 2016 roku ukończyła studia w Akademii Sztuk Teatralnych w Krakowie.

Filmografia:

  • 2005–2007: Biuro kryminalne
  • 2008: Pierwsza miłość jako Wera
  • 2010: Licencja na wychowanie jako dziewczyna
  • 2011: Sala samobójców jako dziewczyna w toalecie
  • 2011: Julia jako pacjentka Jana
  • 2012: Świat według Kiepskich jako dziewczyna
  • 2012: Galeria jako Agnieszka
  • 2013: Ojciec Mateusz jako Anita Malinowska
  • od 2014: Na sygnale jako Martyna Kubicka, narzeczona Piotra Strzeleckiego, ratowniczka medyczna
  • 2017: Gwiazdy jako dziewczyna z chóru
  • od 2019: Zawsze warto jako nauczycielka

Prezenterka:

  • od 2017: Lajk! jako prowadząca

Występ w programach:

  • 2016: Przygarnij mnie
  • 2018: Big Music Quiz (odcinek 7)
  • 2019: Dance, Dance, Dance
TOP